پزشکی و سلامتی

توصیحات مفید در مورد خدمات پزشکی و سلامتی و زیبایی

پزشکی و سلامتی

توصیحات مفید در مورد خدمات پزشکی و سلامتی و زیبایی

کامپوزیت دندان و تاثیرات آن بر زیبایی

چهارشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۹، ۰۹:۱۵ ق.ظ

کامپوزیت دندانی چیست ؟
کامپوزیت یکی از موادی است که در دنیای دندانپزشکی بسیار کاربرد دارد. کامپوزیت دندان به موادی خمیر مانند می گویند که پزشک با استفاده از آن دندان های سیاه شده ، پوسیده، شکسته و یا ترک خورده  را ترمیم می کند.

کامپوزیت ونیر دندان چیست؟
امروزه نوعی از این کامپوزیت دندانی به نام کامپوزیت ونیر وجود دارد که کاربرد زیبایی آن فراوان است و اکثرا برای قسمت جلویی دندان هایی که دچار فاصله شده اند و یا دچار لب پریدگی شده اند به کار می رود و چهره افراد با این ابزار زیبایی تغییر قابل ملاحظه ای می کند.
درمان ونیر کامپوزیت موجب زیباسازی دندان و سفید کردن دندان می شود بدون اینکه هیج تراشی بر روی دندان صورت گیرد و در این روش به دندان ها آسیبی وارد نمی شود، گاهی اوقات به این روش “ارتودنسی فوری” نیز می توان گفت.
نسل جدید کامپوزیت های زیبایی به جز اینکه استحکام بالایی دارند فاقد تخلخل بوده و بسیار عالی پولیش می شوند و طول عمرشان افزایش یافته است. ونیرها ساخته شده از مواد همرنگ دندان هستند که رنگ دندانهای تغییر رنگ یافته را اصلاح می کنند و ایرادهای دندان را برطرف می کنند.


بهترین مواقع استفاده از کامپوزیت دندان
همانطور که گفتیم از کامپوزیت دندان برای ترمیم پوسیدگی های دندانی و یک دست شدن رنگ و فرم دندان ها استفاده می کنند.

مواقعی که افراد نمی توانند از کامپوزیت دندانی استفاده کنند؟
اگر انجام کامپوزیت از نظر اکلوژن یعنی (طرز قرار گرفتن دو فک و دندان بر روی یکدیگر) برای فرد صلاح نباشد روش ارتودنسی به او پیشنهاد می شود.
با توجه به گرانی روش های زیبایی دندان می توانید با مراجعه به کلینیک های دندانپزشکی اقساطی از خدمات زیبایی از جمله کامپوزیت اقساطی دندان و لمینت اقساطی دندان بهره مند شوید.
چگونه می توان از کامپوزیت ها در درمان های زیبایی بهره گرفت ؟
برخی مواقع امکان دارد که ما نتوانیم به خوبی از دندان هایمان مراقبت کنیم و باعث از بین رفتن زیبایی دندان های خود می شویم به گونه ای که رنگ و فرم دندانهایمان تغییر کند و یا به علت خوردن مواد غذایی سفت دندانمان لب پر شود، در این گونه موارد پزشک با روش کامپوزیت ایراد های دندانی را برطرف می سازد و رنگ دندان، اندازه و فاصله  نامناسب آن ها را درست می کند و در کل زیبا سازی دندان ها را برای فرد تامین می کند.


دوام کامپوزیت های دندان
دوام و ماندگاری کامپوزیت های دندان بالا است اما احتیاج به مراقبت های لازم دارد و فرد باید موارد بهداشتی و نیز اصول تغذیه ای را رعایت کند تا عمر کامپوزیت ها را به بیش از 10 سال برساند.

روش مراقبت از دندان های کامپوزیت شده
برای مراقبت از دندان ها به صورت مرتب مسواک بزنید.
مسواک به تنهایی قادر به نظافت تمام فواصل بین دندانی نیست پس بهتر است از نخ دندان استفاده کنید.
دقت داشته باشید که خوردن مواد غذایی سفت می تواند به دندان های کامپوزیت شده، آسیب وارد کند و آن ها را دچار سابیدگی نماید.
بعد از خوردن مواد غذایی مانند چای و قهوه و یا خوراکی های دارای مواد رنگی دندان های خود را مسواک کنیدد، زیرا کامپوزیت ها نیز خاصیت رنگ پذیری دارند و دچار تغییر رنگ می شوند.

 

معایب کامپوزیت دندان
در کامپوزیت دندان اگر دندان ها تراشیده شوند مینای دندان آسیب می بیند پس بهتر است سلامت دندانهایمان را به زیبایی دندان هایمان ترجیح دهیم.

 

عوارض کامپوزیت دندان
از اصلی ترین عوارض کامپوزیت دندان تورم و آسیب لثه است که در هنگامی اتفاق می افتد که کامپوزیت خوب بر روی دندان قرار نگیرد.
مراحل کامپوزیت دندان
برای روکش ونیر کامپوزیت دندانپزشک ابتدا دندان ها تمیز می کند و آن ها را جرم گیری می نماید تا سطحی تمیز برای کار گذاشتن روکش و نیر داشته باشد؛ سپس دندان ها را خشک کرده و از هرگونه رطوبت یا بزاق پاک می کند تا عملکرد مواد باندینگ مختل نشود.

بعد سطح جلوی دندان ها به وسیله مواد اسیدی متخلخل می شود تا به چسبیدن ونیر کامپوزیت به سطح دندان کمک کند و در آخر مواد باندینگ مخصوص (چسب) را بر روی سطح دندان استفاده می کنند و مواد کامپوزیت روی دندان قرار می گیرد. نتیجه به دست آمده بستگی به تجربه دندانپزشک و توانایی های اودارد.